Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Έτσι είναι ο καπιταλισμός στις καπιταλιστικές οικονομίες;



Είναι να τρελαίνεσαι. Η Ελλάδα φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας διαφθοράς πλάι στη Βολιβία. Την επικαιρότητα πλημμυρίζει η εκδίκαση υποθέσεων κρατικών υπαλλήλων και κρατικών παραγόντων για διαφθορά. Κρατικοδίαιτοι «επιχειρηματίες» επιλεγμένοι ως «νέα τζάκια» μπαινοβγαίνουν στις φυλακές. Αλλά «σοφοί» του ΣΥΡΙΖΑ μιλάνε, σε εκπομπές και συζητήσεις, για τον καπιταλισμό που έφερε την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Έτσι είναι ο καπιταλισμός στις καπιταλιστικές οικονομίες;  

Μα ποιους έχουν στο μυαλό τους όλοι αυτοί οι, Πανεπιστημιακού επιπέδου, ινστρούχτορες που αναμασούν το μουχλιασμένο κομμουνιστικό ψωμοτύρι περί καπιταλισμού, φιλελευθερισμού και ολιγαρχίας;

Σε οπαδούς ΚΚΕ αποκλείεται να απευθύνονται γιατί γελάνε μαζί τους και μέσα στη Βουλή.

Άρα ποιους λογαριάζουν όταν μιλάνε για καπιταλισμό στην Ελλάδα αν εξαιρέσουμε τους προσεκτικά επιλεγμένους αφελείς κλακαδόρους που συνήθως λένε ό,τι τους κατέβει γιατί η γλώσσα τους ουδέποτε συναντιέται... με τον εγκέφαλο τους;

Οι καπιταλιστικές οικονομίες σε όλο τον πλανήτη δεν διανοούνται να πληρώνουν 1.200.000 κρατικούς υπαλλήλους (σε υπουργεία, ΔΕΚΟ, Περιφέρεια και Δήμους), για δουλειά που φτάνουν και περισσεύουν 300.000 υπάλληλοι, όταν οι ιθαγενείς της χώρας είναι 11.000.000 και οι εργαζόμενοι μόνο 3.600.000.

Οι καπιταλιστικές οικονομίες σε όλο τον πλανήτη δεν διανοούνται να ελέγχουν μόνο με κρατικά μονοπώλια το ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο, τα νερά, τις μεταφορές, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, την έρευνα του υπεδάφους. Και όσες καπιταλιστικές οικονομίες διαθέτουν κρατικές επιχειρήσεις στους τομείς αυτούς είναι ανταγωνιστικές και παρέχουν υπηρεσίες με σεβασμό στον φορολογούμενο όπως είναι σήμερα ο ΟΤΕ που δεν έχει καμία σχέση  με τον προ 20ετίας κρατικό ΟΤΕ, δυνάστη των αιχμαλωτισμένων φορολογούμενων. Η Γαλλική κρατική Εταιρεία ηλεκτρισμού δεν έχει περισσότερους από 5.000 υπαλλήλους και εξυπηρετεί όλη τη Γαλλία. Η ιταλική κρατική Εταιρεία ρεύματος έκανε τα νοικοκυριά της με ιδιωτικοποιήσεις όταν τα βρήκε σκούρα στον ανταγωνισμό. Στο Βέλγιο διορθώνεις την ώρα σου όταν περνάει κρατικό τρένο ή άλλο μέσο μεταφοράς. Το ίδιο και με τα κρατικά τρένα Αυστρίας και Ελβετίας το προσωπικό των οποίων δεν ξεπερνά τους 3000.

Οι καπιταλιστικές οικονομίες  σε όλο τον πλανήτη εξυπηρετούν τους καπιταλιστές με παροχή υπηρεσιών, αδειών, διευκολύνσεων αλλά και επιδοτήσεων μέσα σε 24ωρα και δεν κλέβουν, όπως στην Ελλάδα, μέχρι και τον ΦΠΑ για να εμφανίζουν πλεόνασμα στον κορβανά ώστε να εξασφαλίσουν νέα δανεικά.

Οι καπιταλιστικές οικονομίες σε όλο τον πλανήτη όταν χρειάζονται λεφτά καταφεύγουν μεν σε φορολόγηση αλλά με συντελεστές που κρατάνε μια 10ετία τουλάχιστον. Και τα λεφτά πηγαίνουν για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών (Σκανδιναβικό μοντέλο) και όχι των πολιτικών και των πελατών τους κρατικών υπαλλήλων.

Οι καπιταλιστικές οικονομίες σε όλο τον πλανήτη δεν διανοούνται να κρατήσουν κρατικές επιχειρήσεις όταν ζουν σε βάρος των φορολογούμενων. Τις πουλάνε. Και τα κόμματα δεν βγάζουν στους δρόμους, όπως στην Ελλάδα, τους κλαδικούς και τους άλλους ελεγχόμενους των συντεχνιών να παριστάνουν τους μάρτυρες... του καπιταλισμού και της ολιγαρχίας.

Οι καπιταλιστικές οικονομίες σε όλο τον πλανήτη αν είχαν την προνομιακή θέση της Ελλάδας, ως πύλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είχαν δώσει από πολλά χρόνια τον Πειραιά, τους σιδηροδρόμους, τα αεροδρόμια και όλα τα λιμάνια σε αυτούς που ξέρουν, μπορούν και θέλουν να δουλέψουν για να μεταβάλλουν την Ελλάδα σε διακομετακομιστικό και διακριμένο ναυτιλιακό Κέντρο στη Μεσόγειο. Οι πραγματικοί καπιταλιστές δεν θα άφηναν τα προνόμια της γεωγραφικής μας θέσης να τα εκμεταλλεύεται μόνη της η Τουρκία.

Οι καπιταλιστικές οικονομίες σε όλο τον πλανήτη δεν διανοούνται να ζουν μόνο με δανεικά και πόρους της Ε.Ε. που μοιράζονται από το κράτος για το κράτος, τροφοδοτώντας έτσι τη διαφθορά.

Οι καπιταλιστικές οικονομίες σε όλο τον πλανήτη δεν διανοούνται σε περίπτωση χρεοκοπίας, όπως της Ελλάδας, να γονατίσουν τους φορολογούμενους για να τα βγάλουν πέρα ή να απειλούν τους δανειστές ότι θα σας φάμε τα λεφτά σας γιατί τους φόρους τους δίνουμε στον κομματικό μας στρατό και δεν μας φτάνουν...

Οι καπιταλιστικές οικονομίες σε όλο τον πλανήτη δεν διανοούνται να «παντρεύουν» κόμματα με συντεχνίες για να προστατεύουν φτηνιάρικα και αντιοικονομικά κλειστά προνόμια που αν δεν υπήρχαν ο κορβανάς θα είχε καλύτερες εισπράξεις.

Βρείτε έναν μικρομεσαίο ή μικρό επιχειρηματία και ρωτήστε τον αν αισθάνεται καπιταλισμό... στο ταμείο του. Βρείτε έναν επαγγελματία να διαφωνεί ότι εδώ και 40 χρόνια στην Ελλάδα η οικονομία είναι κρατικίστικη με σοβιετική αντίληψη και διαφθορά ολόιδια με εκείνη των ολοκληρωτικών καθεστώτων. Αποφύγετε όμως να ρωτήσετε εκπρόσωπο της ελληνικής «ολιγαρχίας». Γιατί η λεγόμενη «ολιγαρχία» εκφράζει ήδη ασυγκράτητο θαυμασμό στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή πολεμά τον καπιταλισμό...
 Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :