Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Θα πρέπει να αλλάξουμε εγκέφαλο ( Ο θάνατος τής ΕΡΤ )

ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ                                                                  Απόσπασμα                                                                
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΜΕΛΙΓΚΡΑΣ



 Τελευταία, έχω ανακαλύψει ένα χόμπυ, αυτό τής καλλιέργειας πιπεριάς. Το ξεκίνησα από πέρυσι και πραγματικά δηλώνω, πως μου αρέσει πολύ. Φύτεψα λοιπόν, διάφορα είδη: Πράσινες, κόκκινες, Φλωρίνης, καυτερές, μεγάλες, μικρές. Γέμιζα χαρά, όταν τις έβλεπα να μεγαλώνουν και να γίνονται κανονικές πιπεριές σαν κι αυτές, που αγοράζουμε στη λαϊκή.

Κάποια στιγμή, μια από τις πιπεριές μου έπιασε μελίγκρα. Την έβλεπα να μαραίνεται και να σαπίζει. Έβλεπα τα μικρά τρυφερά άνθη της να γεμίζουν από αυτά τα κεχριμπαρένια μικροσκοπικά έντομα. Για την αντιμετώπιση τής μελίγκρας δέν ήξερα τίποτα. Μπήκα λοιπόν στο διαδίκτυο και το έψαξα. Την μελίγκρα την κουβαλούν τα μυρμήγκια πάνω στα φυτά. Μυρμήγκια και μελίγκρες είναι «συντρόφια» και αλληλοϋποστηρίζονται. Τα μυρμήγκια κάνουν τον «ταξιτζή» και οι μελίγκρες τα ανταμείβουν με τις εκκρίσεις τους, μια σπάνια λιχουδιά γι' αυτά.

Έπρεπε να πάρω λοιπόν, τα μέτρα μου. Αναγκάστηκα με ένα κλαδευτήρι να κόψω όλα τα σάπια φύλλα και στη συνέχεια να την ψεκάσω με ένα οικολογικό μείγμα, που και πάλι βρήκα στο διαδίκτυο και αποδείχτηκε εξαιρετικά αποτελεσματικό. Σπάραξε η καρδιά μου, καθώς με το κλαδευτήρι στο χέρι απογύμνωνα την πιπεριά μου. Σιγά-σιγά όμως, το φυτό άρχισε να παίρνει πάνω του. Άρχισε να πετάει νέα υγιή φύλλα και να πρασινίζει ξανά.

Θα μου πει κανείς, τί δουλειά έχουν όλα αυτά με τα τεκταινόμενα και τις εξελίξεις, που τρέχουν σε πολιτικο-οικονομικό επίπεδο, με αποκορύφωμα το κλείσιμο τής ΕΡΤ;
Ο θάνατος τής ΕΡΤΈπρεπε λοιπόν, να πεθάνει η ΕΡΤ και μαζί στο θάνατο να πάρει όλους τους αλήτες χαραμοφάηδες συνδικαλιστές, τα λαμόγια, που πληρώνονταν, ενώ δεν είχαν πατήσει το πόδι τους εκεί, τους μιζαδόρους και τα πολιτικά τσανάκια.


Ουτοπική η εξυγίανση
Ποιος όμως θα εξυγιάνει την ΕΡΤ; Η κυβέρνηση τού Αντώνη Σαμαρά και των πολιτικών απολειφαδιών Βενιζέλου και Κουβέλη; Αυτοί, που μέχρι πριν λίγους μήνες την γέμιζαν με άχρηστο προσωπικό με κομματική προέλευση, όπως η «δημοσιογράφος», κόρη τού πρώην υπουργού Σαλαγκούδη, που, όπως καταγγέλθηκε, ήταν η πρώτη και η μόνη, που πληρώθηκε και αποζημιώθηκε λίγα λεπτά πριν κλείσει ο σταθμός;

Ποιος θα την εξυγιάνει; Ο κ. Κεδίκογλου, που πριν λίγους μήνες διόριζε γραμματείς από το χωριό του δίπλα στα λαμόγια συμβούλους με τους εξωφρενικούς μισθούς και το μηδενικό έργο;


Ή μήπως ο Χατζησωκράτης τής ΔΗΜΑΡ, μέλος τής συγκυβέρνησης, που πριν λίγους μήνες έστελνε ειδικό e-mail στα «συντρόφια» του ενθαρρύνοντάς τα να βολευτούν σε δημόσια νοσοκομεία;

Mήπως το ΠΑΣΟΚ, που φέρει την κύρια ευθύνη, λόγω των χρόνων παραμονής του στην εξουσία;

Ή μήπως το νέο αίμα σαν τον κ. Βρούτση, για παράδειγμα, υπουργό Εργασίας, που απέλυσε τον πρόεδρο τού ΟΑΕΔ, επειδή αρνήθηκε να «βολέψει» δυο περιφερειακούς διευθυντές, που ήταν συνδικαλιστές τής ΔΑΚΕ;
Μήπως το ΚΚΕ, που συμπεριφέρεται σαν τον πιο στυγνό εργοδότη στους εργαζόμενους στον 902 και την «Τυποεκδοτική», ενώ παράλληλα βουτάει θαλασσοδάνεια, για να συντηρεί το κομματικό του μαγαζί; Θαλασσοδάνεια πήραν όλοι τους. Μεγάλα ποσά, που τα κατασπατάλησαν ειδικά τα δυο μεγάλα κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Mήπως θα πρέπει να βασιστούμε στον ΣΥΡΙΖΑ, που όταν συσκέπτονται 10 στελέχη του προκύπτουν 20 διαφορετικές αποφάσεις; (Το «κοκοράκι» στο μαλλί τού αρχηγού τους, ενίοτε εκφράζει διαφορετική άποψη από τον ίδιο).

Ή μήπως η Χρυσή Αυγή, με τους φουσκωτούς από τα αναβολικά οπαδούς και στελέχη, που πλέουν πλησίστιοι σε φαντασιακά εθνικοθρηκευτικά πελάγη κι εκτονώνονται ρίχνοντας καμμιά κλωτσιά σε μελαμψούς λαθρομετανάστες;

Όλα σάπια
Τι συμπεράσματα λοιπόν, μπορεί να βγάλει κάποιος από όλα αυτά;

1. Από τη σύσταση τού νεοελληνικού προτεκτοράτου -και όχι κράτους- υπάρχουν δυο κατηγορίες πολιτών: Οι «ημέτεροι», που βολεύονται στο δημόσιο χωρίς να κοπιάζουν ιδιαίτερα και οι «άτυχοι», που αναγκάζονται να παλεύουν με τον προσωπικό  τους κάματο, για την επιβίωσή τους ελπίζοντας, πως κάποια στιγμή θα βολευτούν και θα αράξουν.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι, που δέν θα ήθελαν ποτέ να εργαστούν στο δημόσιο, γιατί πιστεύουν στην αξιοκρατία, αλλά πρόκειται για μια αμελητέα από πλευράς ποσοστού ομάδα, που ούτε καν στατιστικά δέν μπορεί να αξιολογηθεί.

2. Ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης όλο το πολιτικό σύστημα αυτής τής χώρας είναι σαθρό και υπαίτιο για τη σήψη, τη διαφθορά και την παρακμή της.

Αναμφίβολα όμως, δημιουργός και αρωγός αυτού τού σάπιου συστήματος τής πολιτικής και των πολιτικών είναι ο ίδιος ο λαός, που ουσιαστικά λειτουργεί σαν το μυρμήγκι - «ταξιτζή» τής πολιτικής «μελίγκρας» πάνω στη χώρα. Είναι σίγουρο, πως αυτός ο απαίδευτος λαός «μυρμήγκι», που έχει εθιστεί στην κοπρανοφαγία τής ελεεινής «πολιτικής μελίγκρας», δέν μπορεί να απαγκιστρωθεί από το να λειτουργεί ως ο κατʼ εξοχήν αχθοφόρος τής πολιτικής σαπίλας, επειδή, πολύ απλά, είναι απαίδευτος. Και όχι μόνο είναι απαίδευτος, αλλά δέν επιδεικνύει και καμμία ζέση να καταστεί πεπαιδευμένος και υπεύθυνος για το μέλλον του.


Οι πιθανοί λόγοι
τού κλεισίματος τής ΕΡΤ
Οι λόγοι βέβαια, που η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο τής ΕΡΤ δέν έχoυν καμία απολύτως σχέση με την μελλοντική εξυγίανσή της. Έγινε για λόγους προσωπικούς, πολιτικούς, κομματικούς, λόγους έπαρσης, εγωπάθειας και «μεγαλοναπολεόντιων» συνδρόμων.

Ο εκ Καλαμών ορμώμενος πρωθυπουργός είτε:

α. Θέλει να ελέγξει τον κρατικό μηχανισμό, που ακόμα μέχρι και σήμερα ΠΑΣΟΚοκρατείται και να τον αντικαταστήσει με δικά του παιδιά.

β. Θέλει να αποδυναμώσει τελείως τους κομματικούς του αντιπάλους παίζοντας σκληρό πόκερ με σκοπό ή να τους απορροφήσει στο κεντροδεξιό του όραμα ή να τους εξαφανίσει τελείως.

γ. Θέλει να «τρομάξει» τους ευρωπαίους εταίρους και εμμέσως να τους απειλήσει να χαλαρώσουν τα μέτρα και να τους δώσουν περισσότερο χρόνο να βολέψει τα δικά του παιδιά. Η Μέρκελ φοβάται ένα μπάχαλο στην Ελλάδα, γιατί η προεκλογική της σημαία είναι η σταθεροποίηση τής Ευρωζώνης και η διάσωση τού Ευρώ.

δ. Θέλει να κάνει μια ηρωϊκή έξοδο από την εξουσία γνωρίζοντας, πως το πρόγραμμα, που τού έχει επιβληθεί να εφαρμόσει δέν βγαίνει, ειδικά, όταν αρχίσουν να εφαρμόζονται οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, λόγω χρεών.






 
Ο κάθε πολιτικάντης δέν μπορεί να αποτελέσει τη λύση τού προβλήματος,
γιατί ο ίδιος αποτελεί μέρος τού προβλήματος...


 
Εφαρμόζοντας λοιπόν, την γνωστή αμερικάνικη ρήση «reading between the lines» (βλέποντας τί κρύβεται πίσω), προσωπικά πιστεύω, πως οι λόγοι, που ο πρωθυπουργός κατέφυγε στη λύση τού κλεισίματος τής ΕΡΤ είναι οι παραπάνω λόγοι ή ένας συνδυασμός αυτών.

Οι δομές και οι μελίγκρες
Αυτό, που πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε είναι, πως το πρόβλημα τής χώρας είναι λιγότερο τα πρόσωπα και περισσότερο οι δομές της. Αυτές οι δομές γέννησαν τις «κουταλόφρονες μελίγκρες», που σήμερα λυμαίνονται τη χώρα.
Όπως δεν μπορείς να εμπιστευθείς έναν λεπρό για μάγειρα, έναν κουλό για ταξιτζή ή έναν τυφλό για τροχονόμο έτσι δέν μπορείς να εμπιστευθείς τους πολιτικούς τής Ρωμιοσύνης να αλλάξουν την κατάσταση, να δημιουργήσουν ένα αδιάφθορο και αξιοκρατικό κράτος.

Οι δομές είναι, που θα πρέπει να αλλάξουν, αλλά αυτό δέν είναι καθόλου εύκολο. Για να αλλάξουν, θα πρέπει να αλλάξουμε εγκέφαλο. Απʼ όσο όμως γνωρίζω δέν έχει ακόμα επιτευχθεί η μεταμόσχευση εγκεφάλου.

Έχουμε λοιπόν πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να τα καταφέρει η σύγχρονη ιατρική επιστήμη...
 
 Λούπου Μαρία
freeinquiry.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :