Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΞΕΦΤΙΛΑΣ

     Χθές ήταν οι συμβασιούχοι, σήμερα οι μπάτσοι, αύριο μπορεί οι ηλεκτρολόγοι, μεθαύριο οι υδραυλικοί, μετά οι κυλικιάρχες και πάει λέγοντας. Σ΄ αυτή τη χώρα όποιος θέλει μπορεί να κάνει και μια κατάληψη, όπου γουστάρει, κι όποτε γουστάρει, περάστε κόσμε. Το γαϊτανάκι ξεφτίλας, που έχει στηθεί στο μνημείο τής Ακρόπολης εδώ και δύο μέρες με τους τραμπουκισμούς, τα δακρυγόνα των ΜΑΤ, τα γροθοκοπήματα και τα λακτίσματα, δείχνουν για άλλη μία φορά το ανύπαρκτο πολιτισμικό επίπεδο τής Ρωμιοσύνης, κράτους και υπηκόων της. Το απόλυτο κι απίστευτο ρεζιλίκι είναι, ότι σήμερα το πρωί οι μπάτσοι έκαναν με τη σειρά τους κατάληψη αρνούμενοι στους επισκέπτες (ξένοι, ποτέ Ρωμιοί), να επισκεφτούν το μνημείο!


     Πρέπει όμως, κάποια στιγμή, όλοι οι ανάγωγοι και υποανάπτυκτοι Τουρκο-ρωμιοί να μάθουν, ότι η Ακρόπολη δεν τους ανήκει. Ανήκει στην ανθρωπότητα και όποιος θέλει έχει το δικαίωμα να την επισκεφτεί ανά πάσα στιγμή. Γιατί και το ρωμαίικο μαγαζάκι, που έχει στηθεί απ΄ έξω (μοιάζει απόλυτα με τα μαγαζάκια των μικροπωλητών τής Εκκλησίας), που μαζεύει εισιτήρια, πουλά νερά, καφέδες και τοστ στο τετραπλάσιο της τιμής και κλείνει απ΄ τις δυόμιση το μεσημέρι (οι δημόσιοι υπάλληλοι στη Ρωμιοσύνη κουράζονται εύκολα και δεν δουλεύουν παραπάνω) σε αργίες αγίων και δημόσια ρεπό, είναι κι αυτό παράνομο.

*     *     *
     Και στο φινάλε, συμβασιούχοι θέλετε να διαμρτυρηθείτε; Κάντε λοιπόν απεργία κι ανοίξτε τις πόρτες να μπαίνει ο κόσμος ελεύθερα, χωρίς να πληρώνει εισιτήριο. Αλλά είστε τόσο μικρόμυαλοι και τόσο μίζεροι, που προτιμάτε να βάλετε λουκέτο στις πόρτες με δικά σας κλειδιά σε κάτι, που σε καμμία περίπτωση δεν σας ανήκει. Κι από την άλλη εσείς, που έχετε εθνικό ήρωα και πρότυπο τον Καραγκιόζη διεκδικώντας την πατρότητά του από την UNESCO, έχετε το θράσος και ζητάτε τα μάρμαρα τού Παρθενώνα, κατά τού οποίου ασελγείτε σήμερα. Ντροπή σας, ρεζίληδες...
www.freeinquiry.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :