Σάββατο 5 Ιουλίου 2008

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Aπό τον Ζαν-Μπατίστ Ντελακούρ

Είναι φανερό ότι αν παραδεχτούμε ένα κοσμικό - αστρικό επίπεδο τέτοιο ώστε να υπάρχουν σ' αυτό όλα τα παρελθόντα και όλα τα μέλλοντα, διατρέχουμε τον κίνδυνο να στερήσουμε τον άνθρωπο από την ελεύθερη βούλησή του, δηλαδή να μην του επιτρέψουμε να αποφασίσει τι θα συμβαίνει σ' αυτόν και μέσω αυτού. Εφόσον όλα θα είναι προκαθορισμένα στο κοσμικό επίπεδο δε θα μπορούσε κανείς να αλλάξει τίποτα!
Χτίζουμε μια γέφυρα για εκείνους που έχουν τη διάθεση να μας ακολουθήσουν περισσότερο σ' αυτή τη βάση της προσπάθειας εξηγήσεως των παραψυχολογικών λειτουργιών.Ας υποθέσουμε ότι ένας άνθρωπος κάθεται σε ένα τραίνο που ταξιδεύει. Αυτό το τραίνο είναι η πορεία της ζωής του στο κοσμικό - αστρικό επίπεδο για το οποίο μιλήσαμε πιο πάνω. Η ταχύτητα του τραίνου είναι καθορισμένη. Ο άνθρωπος μπορεί να επιλέξει να κοιτάξει έξω από το δεξί παράθυρο ή από το αριστερό, να καθήσει στον πάγκο ή να ξαπλώσει στο πάτωμα χωρίς να κοιτάξει ούτε μια φορά έξω. Μπορεί επίσης να επιλέξει να πηδήσει από το τραίνο (αυτοκτονία) ή να συνεχίσει το δρόμο του προς το κοσμικό - αστρικό επίπεδο. Αλλά ο άνθρωπος μπορεί να ανέβει και στη στέγη του τραίνου, αν γνωρίζει το δρόμο για τη στέγη ή αν το βρει με "υπνοβατική βεβαιότητα". Ενώ το τραίνο ταξιδεύει θα είχε πάνω στη στέγη την πιθανότητα να δει ταυτόχρονα πού βρίσκεται το τραίνο αυτήν ακριβώς τη στιγμή στο απέραντο κοσμικό - αστρικό επίπεδο, από που ήρθε το τραίνο και που πηγαίνει.
'Έτσι βλέπουμε όχι πολύ δύσκολα την έννοια της οράσεως του παρελθόντος. Έχουμε καταλάβει πως πάντα μπορεί να υπάρχει κάποιο βοήθημα με το οποίο μπορούμε να διασχίσουμε το σκοτάδι της ψυχής και να βαδίσουμε μπροστά. Αλλά μας φαίνεται σημαντικό να αναφέρουμε τις προηγούμενες γνώσεις για εκείνον που σκέπτεται πάνω από την πρωτόγονη καθημερινότητα και έχει ασυνήθιστες εμπειρίες ή λειτουργίες που ο άνθρωπος τις φυλάει για τον ίδιο του τον εαυτό και είναι το ίδιο αινιγματικές και για το άτομο και για το σύνολο.
Δε θα περιοριστεί καθόλου η απόφαση, η ελευθερία της βούλησης αν παραδεχτεί κανείς την ιδέα της διαδρομής της ζωής του ανθρώπου πάνω στο απέραντο επίπεδο του κοσμικού χρόνου. Επιτρέπεται στον καθένα να μπει έτσι στο τραίνο της ζωής, να φερθεί έτσι, να είναι τόσο ευτυχισμένος ή δυστυχισμένος όπως του αρέσει και όπως ταιριάζει στην απόφαση της βουλήσεώς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :