Παρασκευή 22 Ιουνίου 2007

TV - Κρυφά ταλέντα

Η ελληνική τηλεόραση βρίθει από εκπομπές που σκοπό τους έχουν, υποτίθεται, να ανακαλύψουν κρυφά... ταλέντα. Και το σταρ σίστεμ, που έχει τόσο έντεχνα στηθεί από κανάλια, εφημερίδες και περιοδικά, αναδεικνύει τους «αποφοίτους» αυτών των εκπομπών σε αστέρες του σύγχρονου λαϊκοπόπ πενταγράμμου.

Θα έλεγε κανείς ότι η χώρα μας ξεχειλίζει από μουσικοχορευτικά ταλέντα τύπου βαριετέ, που κάνουν ουρά για να πάρουν μέρος στην τηλεοπτική διαλογή. Μακάρι να μπορούσαμε να πούμε το ίδιο και για ταλέντα στην επιστήμη, στην τέχνη ή στην τεχνολογία οι οποίοι, με τις πρωτοπόρες ιδέες τους, θα προσέφεραν στο μέλλον της χώρας μας κάτι ουσιαστικότερο από μερικές πωλήσεις δίσκων. Πού είναι αυτοί οι νέοι; Γιατί η χώρα μας έχει μείνει τόσο πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη; Σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία όπως η σημερινή κερδίζουν αυτοί που τολμούν να καινοτομούν. Μόνο που η καινοτομία δεν διδάσκεται, ούτε επιβάλλεται. Είναι προϊόν προσωπικής έμπνευσης, χαρισματικότητας και δημιουργικότητας.
Τι συμβαίνει λοιπόν; Γίναμε ξαφνικά ένας ατάλαντος λαός; Ή μήπως φταίει κάτι άλλο; Η παιδεία, για παράδειγμα, ή κάποιες τάσεις στην κοινωνία που αποδυναμώνουν την τόλμη έκφρασης και σκέψης των νέων;
Focus

Δεν υπάρχουν σχόλια :