Τετάρτη 16 Μαΐου 2007

Επισημάνσεις

Το 2015 ο 1 στους 4 κατοίκους της Ελλάδας θα είναι μετανάστης. [Ε, 2/11/2002]

Στα δημοτικά σχολεία της Αθήνας 1 στους 3 μαθητές είναι αλλοδαπός

Κάθε μέρα 1.424 άνθρωποι φονεύονται, σχεδόν ένας κάθε λεπτό!

Οι Αμερικανοί αποτελούν μόλις το 5% του συνόλου των κατοίκων της γης , αλλά ξοδεύουν το 25% της παγκόσμιας παραγωγής ενέργειας.

O μισός πληθυσμός της γης επιβιώνει με λιγότερα απο 2 ευρώ την ημέρα.

Περίπου ο ένας στους τέσσερις νέους άνεργους είναι πτυχιούχος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΕΙ - ΤΕΙ), ενώ δεκάδες χιλιάδες άλλοι νέοι με υψηλό εκπαιδευτικό επίπεδο υποαπασχολούνται ή ετεροαπασχολούνται. Οι 13 χιλιάδες άνεργοι πτυχιούχοι του 1981 έγιναν 53 χιλιάδες το 1991 και σήμερα ξεπερνούν τις 120 χιλιάδες.[NEA070902]

Αν κάθε Αμερικανός διέθετε 10 δολάρια ετησίως για την καταπολέμηση του AIDS, περίπου ένα εκατομμύριο Αφρικανοί κάθε χρόνο θα μπορούσαν να σωθούν από τον θάνατο

Παχύσαρκοι οι μισοί κάτοικοι της Γηραιάς Ηπείρου έως το 2006Το 25% των θηλαστικών θα αφανιστεί ώς το 2030

50-100 ζωικά είδη και τουλάχιστον ένα φυτικό είδος εξαφανίζονται κάθε μέρα

Οι Έλληνες είδαν τηλεόραση το 2001 κατά μέσο όρο 220 λεπτά ημερησίως.

Tο φτωχότερο 50% του πληθυσμού της γης καταναλώνει, μόλις το 6% του παγκόσμιου ΑΕΠ, ενώ το πλουσιότερο 15% του πληθυσμού καταναλώνει το 80% του συνολικού ΑΕΠ του πλανήτη μας!!

Το " οφθαλμόν αντί οφθαλμού" αφήνει όλο τον κόσμο τυφλό. (Μ Γκάντι)

Ο μισός πληθυσμός της ανθρωπότητας επιβιώνει με <<εισόδημα>> μικρότερο των δύο δολαρίων την ημέρα!!

15,000 άνθρωποι μολύνονται απο τον ιο του AIDS καθε μέρα.

Έχει υπολογιστεί ότι περίπου το 90% των θυμάτων πολέμου σήμερα είναι άμαχος πληθυσμός, η πλειοψηφία των οποίων είναι γυναίκες και παιδιά, σε σύγκριση με τον προηγούμενο αιώνα όπου το 90% αυτών που έχασαν τη ζωή τους ήταν στρατιώτες

Απογοητευτική έως και τραγική εικόνα παρουσιάζουν οι περισσότερες πόλεις της Ελλάδας όπου η αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο έχει μειωθεί δραματικά και το τσιμέντο έχει καλύψει σχεδόν τα πάντα. Πρωταθλήτρια βέβαια η Αθήνα με τη συμπρωτεύουσα να την ακολουθεί στη 2η θέση.

H συναισθηματική νοημοσύνη καθορίζει το 80% της επιτυχίας στη ζωή!

Tη δεκαετία του 2020 η δεύτερη αιτία (πρώτη θα παραμείνει ο καρκίνος) θανάτου θα είναι η κατάθλιψη. Στα θύματα της κατάθλιψης οι γυναίκες θα είναι διπλάσιες από τους άντρες!

OO πρόεδρος εισιγήθηκε την αύξηση των αμυντικών δαπανών των ΗΠΑ κατά 14%. Ηαύξηση αυτή είναι η μεγαλύτερη από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Η αύξηση αυτή είναι 48 δισεκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα ανεβάσουν το σύνολο των αμερικανικών στρατιωτικών δαπανών στα 379 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα 48 δισεκατομμύρια δολάρια (η αύξηση) είναι περισσότερα από το συνολικό ποσό που ξοδεύει η Ιαπωνία για την άμυνα της.

Oι πιθανότητες να χάσετε τη ζωή σας από τη συντριβή κάποιου αστεροειδούς στη Γη είναι μία στις 10.000, ενώ οι πιθανότητες να σκοτωθείτε από αεροπορικό δυστύχημα είναι μία στις 30.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια :